20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Rybí filé dušené s cibulí

Název Množství a jednotka
rybí filé 600 g
cibule 1-2 ks
máslo 2 lžíce
rajský protlak 50 g
mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, zaprášíme moukou a necháme asi půl hodiny odležet.
Cibuli nakrájíme na proužky, dáme na rozehřáté máslo a necháme zesklovatět. Potom přidáme rybí filé a opečeme ho do zlatova po obou stranách. Přidáme rajský protlak, podle potřeby mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Při podávání posypeme strouhaným křenem.


 


RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...